Wednesday, August 28, 2013

TAMBANG FERRY KE LANGKAWI

Feri

Kuala Kedah -Langkawi
Anggaran Perjalanan (1 jam 30 minit)
Dewasa -RM 23.00
Kanak-kanak -RM 17.00

Kuala Perlis - Langkawi
Anggaran Perjalanan (1 jam )
Dewasa - RM 18.00
Kanak-kanak  RM 13.00

Thursday, June 20, 2013

Tempahan awal

Assalamualaikum...
Cuti sekolah utk bulan 11 & 12 makin hampir...so cepat-cepatlah booking sbb skrg dah semakin rancak tempahan masuk..pilihlah yg mana satu ..aweis enterprise mempunyai 11 buah rumah utk di buat pilihan ..rate serendah RM 160-250/night..pendek kata yg paling murah di Langkawi...dgn facilities yg diberi..

Thursday, November 8, 2012

Lokasi Homestay

Asalamualaikum...kini awieshomestay menambah sebuah lg homestay dibawah seliaannya dan menjadikan semuanya 8 buah..
Bg memudahkan anda membuat pilihan , disini sy listkan lokasi Homestay ....

UTK MELIHAT LEBIH DETAIL GAMBAR DALAMAN RUMAH, LOKASI, KEMUDAHAN YG DISEDIAKAN SILA LIHAT DI SEBELAH KANAN BLOG INI>>>HOMESTAY LIST>>>>>>>>>>>>

1.AWIESHOMESTAY-MATA AYER BAYAS-                                           RM180- 200 / NIGHT
Lokasi yg strategik hanya 10 min dr Pekan Kuah & Airport.Terletak di tengah 2 Langkawi....laluan utama Kuah - Padang Matsirat,Fully furnish
    2.SENTOSA HOMESTAY-MATA AYER,JLN TOK SENIK-                   RM 180-200/NIGHT
    Lokasi yg strategic hanya 10 min dr Pekan Kuah & Airport.Terletak di laluan ke Makam Mahsuri

      3.WAN HOMESTAY- JLN KUMPULAN, ULU MELAKA-   RM 160/NIGHT , RM 300( 3H/2M)
      Lokasi 15 min ke Pekan Kuah, Airport ,3 min ke Buffalo park, 2 min ke Kedai makan,kedai runcit

       ( BUDGET HOMESTAY)



      Rumah sebuah 2 Bilik Tidur | 1 Bilik Air | Ruangtamu | Ruang Dapur
      Kemudahan yg disediakan  

      4.DAUD HOMESTAY-KG EWA-                                                                 RM 200/NIGHT
      Lokasi 30 min dr Pekan Kuah & 20 min dr Airport

        5RIMA EMAS HOMESTAY - PEKAN KUAH                                  RM 250/NIGHT
        Lokasi < 5 minit ke Pekan Kuah, Idaman Suri, Restoran,Bank,Kedai 2 bebas cukai


          6. NILAM HOMESTAY - JLN AYER HANGAT                          RM 450( 3h2m)






          7.NIZAM HOMESTAY- JLN MATA AYER                                                    RM 180-200/NIGHT


            8. LAN HOMESTAY- JALAN AYER HANGAT                             RM180-200/NIGHT



              9. WAN HOMESTAY 2

              Lokasi Penginapan 
              25 minit dari Kuah [Ismail Group / Idaman Suri]. 
              15 minit ke Airport, Padang Mat Sirat. 
              20 minit ke Pantai Cenang
              30 minit ke Cable Car
              10 minit ke Pantai Teluk Yu & Pasir hitam
              15 minit ke Telaga Air Hangat 
              5 min ke Buffalo park

              Harga Penginapan
              RM160 / night
              RM 300[3 Hari / 2 Malam]  

              10-TERAAK DIK AH



              UNTUK LEBIH DETAIL MENGENAI DALAMAN SETIAP RUMAH & JADUAL TEMPAHAN DISEBELAH KANAN BLOG INI

              SHURGAWI AHMAD   0194795721
              SUZETA  0124022774 








              11- ADAM HAZIQ HOMESTAY




              1-5 km dari Jetty Kuah & Pekan Kuah
              2-17 km dari Airport
              3-Berhampiran Pasar basah
              4-Berhampiran Kedai makan & mini market
              5-Berhampiran Stesen minyak,masjid dll.

              12-BAYAS HOMESTAY


                 
               KEMUDAHAN

              1- 10-12 min dr jetty & airport
              2- 10 min ke makam Mahsuri dan hanya berjalan kaki ke kilang gamat
              3- Lokasi yg berada ditengah 2 langkawi.Berhampiran kedai runcit,kedai makan, hospital, workshop dan sebagainya....
              4-10 min ke pantai Cenang                                                                                                                                                                                                                          
              13- AWIES HOMESTAY 2
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      LOKASI
              Berdekatan Pantai Cenang                                                      
              Kilang Gamat
              Restoran makanan barat dan kampung
              Lokasi yg strategik ditengah langkawi
              5 min dr airport
              10-12 min dr pekan Kuah dan tempat shopping ( Free Duty )
              < 10 min ke Makam Mahsuri


              RMH 14- ULYA HOMESTAY

                   
                               
              Berdekatan dgn Pekan kuah 10-15min, Galeri Perdana 5min, Kilim Geopark 10 min; Rumah yg selesa...
              Ulya  homestay merupakan salah satu penginapan yg baru dibuka utk tempahan, ianya termasuk salah satu homestay dibawah seliaan AWIESHOMESTAY sebagaimana penginapan yg lain.Ia memberi peluang pada tetamu - tetamu untuk membuat pilihan...

              Pakej rumah + Grandis = RM 430     2h1m
              Pakej rumah + Grandis = RM 860     3h2m

              RMH 15-ZUL HOMESTAY

                 
              Berdekatan dgn Pekan kuah 10-15min, Galeri Perdana 5min, Kilim Geopark 10 min; Rumah yg selesa...

              RMH 16-D'ASIAH HOMESTAY

               
              1-5 km dari Jetty Kuah & Pekan Kuah
              2-17 km dari Airport
              3-Berhampiran Pasar basah
              4-Berhampiran Kedai makan & mini market
              5-Berhampiran Stesen minyak,masjid dll.

              RMH 17-D'REES PERMAI



              15-20 minutes from KUAH Jetty
              5 minutes from Langkawi International Airport
              20-25 minutes from Langkawi Cable Car
              15 minutes to Pantai Cenang
              5 minutes to Makam Mahsuri
              Petrol Station, Laundry and Food Stalls nearby.

              RMH 18-D'REES CHALLET
               

              RMH 19-KAK YAH HOMESTAY

                                                      Lokasi Homestay
              - Berdekatan Masjid
              - Kedai makan
              - Petrol pump
              - Kedai runcit
              - 15-20 min dr Pekan Kuah
              - 20km Dari Airport (25 Min)
              - 22 Km Cable Car,
              - 10 Km Idaman Suri
              - 2-3Km Ke Jeti Geopark Kilim,Galeri Perdana, Air Terjun Durian Perangin,Telaga Air Hangat
              - 3-4Km Pantai Pasir Hitam, Pantai Tanjung Rhu, Kompleks Kraf Teluk Yu

              RMH 20-PAK LONG HOMESTAY

                    
              Berdekatan dgn Pekan kuah 10-15min, Galeri Perdana 5min, Kilim Geopark 10 min; Rumah yg selesa...

              RMH 21-IDAWAN HOMESTAY

              RMH 22-DAMAI HOMESTAY

              63, Taman Mahsuri, 07000 Langkawi, Kedah


              • 50 meter dari Pekan Kuah
              • 5 minit dari Jeti Kuah
              • 5 minit dari Idaman Suri
              • 5 minit berjalan kaki ke Pekan Kuah
              • 5 minit ke Haji Ismail Group
              • berdekatan dengan kedai makan
                                                                                                                                                                                                                       

              Wednesday, November 7, 2012

              Awieshomestay-Layanan mesra menanti anda

              Assalamualaikum....
              Kemmbali berblogger lah kite...alhamdulillah seronok rasanya dapat menolong rakan2 & jg guest yg saya hormati semua...
              utk rakan 2 yg sy tolong mengambil booking , layan lah tetamu anda dgn mesra & cuba lah puaskan hati mereka ..sekadar apa yg patut...kita x akan rugi apa 2 pun....
              Utk guest sy faham perasaan anda jika x dapat mencari penginapan...atas sebab itulah sy sediakan homestay rakan 2 sy yg berbagai konsep & harga...ini semua adalah utk anda membuat piulihan ....

              x mustahil akan ada lg Rumah yg ke 5 bakal menyusul.....tungguuuu

              awieshomestay...
              shurgawi ahmad 0194795721


              Saturday, November 3, 2012

              Sunday, October 28, 2012

              Tempahan tahun 2013

              Assalamualaikum semua......
              Tempahan utk tahun 2013 telah bun dibuka...rancang 2 lah percutian anda agar semuanya berjalan lancar...untuk tahun 2012 ni dah hampir fully book...terima kasih buat semua guest yg sy hormati krn memilih awieshomestay sebagai penginapan anda, insyaALLAH sy akan memberi yg terbaik untuk anda semua...berilah komen anda agar sy dapat memenuhi kehendak dan kepuasan anda semua....
              Hari ini sy berangkat ke Alor Setar & menginap di hotel Seri Malaysia.....bg menemani isteri tercinta menghadiri temuduga DG 41...
              After interview we all plan afternoon back to Langkawi .....

              Friday, October 26, 2012

              Aduhaiiiii

              Aduhai van...kenapa kau x de aircond...mcm mane aku nak ade aircond, aku dah tua, tulang 2 aku dah reput...tp kenapa kau nampak cantik lg....aku pakai awet muda le...dalaman tetap tua..hehehe...


              Sape 2 nak sewa aku no problem..murah 2 aje...sbb x de aircond..klu nak aircond aku x mampu le...br aje repair masukkan aircond tp x sampai 3 hari dah abis sejuknya...mmmmmm....nasib badan .....

              Thursday, October 25, 2012

              SELAMAT HARI RAYA AIDIL ADHA

              Selamat hari raya aidil adha buat semua rakyat malaysia & tetamu 2  yg saya sayangi...selamat menjalani ibadah qorban ...semoga kita mendapat kemaafan dan dibersihkan diri kita. Semoga kita mempunyai kenderaan disana nnti....

              Cuba kita bayangkan kenderaan didunia ini kita sanggup bayar sampai beratus 2 ringgit , malah ada yg sampai angka ribu tiap 2 bulan , sedangkan utk qorban RM 350-400 aje ...itu pun setahun sekali...masyaallah...

              Fikir 2 kan lah.....

              Thursday, October 18, 2012

              RUMAH 2- NEW

              Assalamualaikum...
              Selamat datang ke Langkawi ....alhamdulillah kini awieshomestay telah menambah sebuah lg homestay@ rumah sewa harian utk keselesaan tetamu 2 yg dihormati....kini guest yg mempunyai keluarga yg ramai boleh menempah 2 unit rumah .

              Rate utk rumah 2 ini masih lg sama dgn rumah 1...kemudahan insyaallah sama seperti rumah 1.

              Utk rumah 1 tempahan untuk tahun 2012 hampir penuh sepenuhnya...tp utk rumah 2 masih lg available...tempahan utk tahun 2013 sudah pun dibuka...

              Sila lihat jadual tempahan utk RUMAH 1 dan RUMAH 2 didalam blog ini.....

              terima kasih utk semua kerana memberi sokongan....

              Monday, October 1, 2012

              Rancang percutian anda

              Assalamualaikum...buat semua warga malaysia yg hendak melancong ke langkawi...tempahan untuk tahun 2013 sudah pun dibuka...Sila lihat jadual tempahan untuk membuat perancangan hari yg sesuai dan masih available ...
              Facilities @ kemudahan di dalam Awieshomestay sy upgarde dari masa kesemasa demi keselesaan tetamu yg sy hormati....

              Latest punye I sediakan telekung dan tambahan kerusi ...bukan ape tersentuh jg hati sy tengok pak cik yg sewa homestay sy sembahyang sambil duduk ( Sebab sudah uzur)..sebab tu sy sediakan kerusi untuk memudahkan sesiapa saje yg mengalami nasib yg sama...mungkin esok lusa kita pula....

              Friday, September 21, 2012

              ADUHAI HADIAH MISTERI .....

              Aduahai hadiah misteri..bila la nak dapat ni..

              Sudah pasti tetamu 2 yg sy sayangi ternanti nanti & tertanya tanya ade ka x de ni ?Tp yg pasti masih ade lg 3 hadiah misteri yg masih lg dlm keadaan Misteri...jeng...jeng..jeng

              Satu hadiah misteri sudah pun terlerai & tetamu sy yg bertuah sudah pun memilikinya...walaupun dalam keadaan hujan yg amat lebat, sehingga berpayung 2 lah saye..tp janji tetap janji...

              Tetamu bertuah itu oghe Kelate, mmg depa x sangka langsung yg depa ni adalah antara yg bertuah...dalam setahun ade empat aje hadiah misteri...x leh bg lebih..hehehe

              Sekarang dah pun bulan September..cuma tiga bln aje lg dah nak masuk tahun baru...dalam penelitian Tok Nujum le...dlm banyaknya date yg org book ni..ade satu lg hadiah misteri yg belum lg di book org..suspennnn suspennnn....


              Info

              Assalamualaikum.....
              Aduh lama bebenor teman tak berblogger ni..sibuk ngalahkan menteri..HehHehHeh...Langkawi sekarang ni nak kata musim hujan pun boleh sebab ade hujan..nak kata bukan musim hujan pun boleh sebab kekadang x hujan sampai 2 hari..susah bebenor nak bg tau kat guest yg nak menginap kat awieshomestay ni...

              Tapi apa pun kat Langkawi ni kalau hujan ke x hujan ke , memang terbaikkkkk.Cuma sape-sape yg nak ke Island hoping @ mangroove kena cancell la klu hujan..p hr x hujan le...

              Kalau hujan kita buat aktiviti shopping moping le..ape lg..sambil singgah makan makan..Ummph Yummmy..

              Hujan itu anugerah Allah...Alhamdulillah ..niatkan di hati bagaimana hujan turun begitu jualah murahnye  rezkiku .....Aminnnnnn...

              Wednesday, April 11, 2012

              Tsunami

              Alhamdulillah...amaran Tsunami di tarik balik...syukur kehadrad Ilahi.Utk semua pelancong jgn bimbang everything back to normal...

              Saturday, March 31, 2012

              PENGINAPAN HARIAN

              ASSALAMUALAIKUM...berjumpa lg setelah sekian lama menyepi...bukan ape sibuk sikit.Ini pun kebetulan hari cuti & ade la masa utk jenguk 2 blog & update ape yg patut..

              Alhamdulillah syukur kpd Allah krn Langkawi semakin maju & Ummphhhh...sy menyediakan penginapan yg amat berbaloi dgn ape yg sy beri...insyaallah sape 2 yg dtg & akan dtg lg...sy memberi jaminan anda akan puas hati...

              Sunday, February 5, 2012

              Langkawi Homestay- INFO

              INFO
              Salam....kpd semua rakyat malaysia yg sedang bercuti di Langkawi.Berhati -hati ketika memandu krn banyak Kerbau, lembu ...apatah lg diwaktu malam..

              So berhati-hatilah ...Ingat pesanan dr Awieshomestay

              Sunday, January 15, 2012

              Pada sesiapa yg ingin datang ke Langkawi pd tahun 2012 ni bolehlah menghubngi saya Shurgawi 0194795721, Suzeta 0124022774.

              Pakej yg ditawarkan:-
              > Pakej Island Hoping
              > Pakej kereta sewa
              > Mangroove tour

              Utk melihat jadual booking 2012 bolehlah melihat di sebelah kanan blog...

              Insyaalah kami menjanjikan keselesaan pd anda...

              Sunday, January 8, 2012

              Pakej tahun baru dengan hadiah misteri....

              Selamat datang tahun baru selamat tinggal tahun 2011 dgn memori yg indah.Terima kasih utk tetamu yg telah memilih awieshomestay sebagai tempat tinggal di langkawi. Pd tahun ini awieshomestay ingin memeberi kejutan ...HADIAH MISTERI ...kpd tetamu-tetamu yang bertuah...Sebanyak 4 hadiah misteri bakal disediakan untuk sepanjang tahun 2012 ini...

              Rancanglah pakej percutian anda dgn budget yg rendah tp seolah - olah mengambil pakej yg mahal...malah kalau bernasib baik Hadiah misteri menjadi milik anda...

              Wednesday, December 14, 2011

              Tempat shopping



              Tempat shopping di Langkawi yg terbesar ialah Langkawi Parade @ Pasaraya Teoh Soon Huat.Disini Pawagam pun ade...

              Sunday, January 16, 2011

              Pakej murah ke langkawi

              Salam...utk semua rakyat Malaysia yg ingin melancong ke Langkawi...cepat 2 lah booking penginapan awies homestay untuk sepanjang tahun 2012akan datang ini.

              Selamat datang ke Langkawi dgn pakej penginapan yg amat murah....kemudan van 8 seater,wira dan Iswara jg dgn harga yg murah....

              sape 2 nak pusing pulau ke, mangroove tour ke, kalau rs nak menikmati pemandangan bukit bukau dan jg bg makan burung helang ke..boleh juga hubungi sy ...insyaalah sy bg harge special....

              Hubungi sy Shurgawi Ahmad 0194795721, Suzeta 0124022774 utk tempahan.

              Kalau tempahan dalam blog ni susah skit sebab kekadang x sempat nak buka..so call aje senang..

              Thursday, October 28, 2010

              TEMPAHAN

              Assalamualaikum...kpd semua guest yg nak datang ke Langkawi boleh le tengok tarikh yg masih kosong lg..tp utk bln 12 dah fully book.

              So kalau ada sapa 2 yg ingin melancong ke Langkawi pd tahun hadapan boleh booking dr sekarang, bukannya apa takut x sempat nak booking......sekarang pun dah ada yg ada dah tanya untuk booking pada bulan feb,mac,apr & may malah bln june pun dah ada yg tanya...

              Klu nak kan van vannete 8 penumpang dgn harga yg murah boleh jg hubungi sy...van ni mmg sy khaskan utk guest yg menginap di homestay sy...

              Jadi plan 2 lah...sebelum terlambat....

              Monday, September 27, 2010

              Homestay@penginapan harian di Langkawi

              Langkawi homestay, pakej paling murah sempena musim cuti sekolah...Layari http://awieshomestay.blogspot.com

              Hubungi segera utk booking...sape cepat die dapat...bayar deposit RM 5o ..confirm tarikh tu x kan ade org ambil...anda pasti puas hati..ini janji saye...utk sewa van vannete 8 seater, pregio, kancil insyallah sy boleh tolong carikan...semua kenderaan ni bukan kereta sewa tp kereta persendirian.Semua ni kawan 2 sy yg punye..dia org bg cuma utk homestay sy aje...klu van vannete sy gerenti boleh bg harga yg paling murah jika di bandingkan dgn harge yg disewa dipasaran...

              Wednesday, September 22, 2010

              Porch

              Ruang porch muat untuk sebiji kereta & motosikal

              Bilik air

              Suasana bilik air ala hotel..
              Suasana bilik air yg selesa

              Sunday, September 19, 2010

              Ruang tamu , ruang makan


              Ruang tamu yg selesa dengan TV flat screen, Astro, Aircond, Sofa & kerusi panjang

              Ruang makan yg luas ( Tanpa meja makan )dengan tikar rotan

              Gambar bilik 2 & 3

              Bilik 3-Kipas siling & Cermin hiasan yg besar
              Bilik 3 dgn kipas siling dan cermin hiasan yg besar

              Gambar laluan ke dapur

              Laluan dr ruang makan ke dapur, melintasi 2 bilik air yg selesa.

              Gambar bilik utama

              Bilik utama- Aircond, Kipas siling & Cermin hiasan yg besar. Jg disediakan bantal xtra, sejadah, tuala, toto dewasa & budak

              Saturday, September 18, 2010

              Selamat hari raya Aidilfitri

              Ramadan telah berlalu...syawal pula menjelma....slmt hr ry maaf zahir batin untuk semua...Alhamdulillah homestay sy pun masih berjalan dgn lancar....yg terbaru akak dr Putrajaya..diorang dtg 4 org aje...sy tanye apsal akak x sewa htl je...dia jemu tinggal hotel..masuk dahla pukul 2pm br check in..tp homestay ni lg selesa..awal pg dah check in...klu x de org la...bkn sy nak promote homestay sy tp kebenaran...sewa RM 180 jika diandingkan dgn sewa RM 150 memang sewa RM 180 amat berbaloi...mana taknye ..Harge RM 180 atas iklan je tp bila bayar murah dr itu...spt sy kate keselesaan pelanggan adalah diutamakan...klu nak confirm selesa @ tak contact akak ni...0123210050@Mustafa 0164360436.mereka ni adalah Guest yg pernah sewa rumah sy...maaf kpd semua ye krn masukkan no phone anda dlm blog ni...bukan ape utk memberi kepuasan kpd pelanggan lain yg nak dtg....GAMBAR PULAU DAYANG BUNTING untuk tatapan...

              Wednesday, August 25, 2010

              Ramadan Al-mubarak

              Selamat berpuasa kepada semua muslimin dan muslimat...x lama lg nak menyambut aidil fitri pula. Korang semua dah beli baju raya untuk anak-anak dah ke? Jgn tunggu last minit br nak beli...kelam kabut nanti...semalam sy dah beli dah utk anak-anak....adusss...habis jg sebelah tangan dibuatnye...tu x termasuk utk ibunye lg, bapaknye lg...hmmm...x pe la bukan selalu eeekkk...

              Sunday, August 1, 2010

              Lain - lain kemudahan...


              Dapur memasak Ampaian stainless steel Mesin basuh

              Toaster, Peti ais, Rice cooker

              Bihun sup herba

              Ini kedai bihun sup herba special...sebelah sireh lagenda ( kilang gamat )...nak makan sini hanya berjalan saja...baik untuk kesihatan...nak buat ramuan bihun sup ni pun lebih kurang seribu ringgit malaysia juga lah...itu kata pak long bihun sup herba ni le...klu dtg boleh try....

              Guest dari Baling Kedah


              Ini adalah tetamu sy dari Baling Kedah...diaorang datang dalam 7 org aje...alhamdulillah feedback dari dia org memang puas hati...mak cik tu siap bawa bekalan untuk memasak lg....sebenarnya nak memasak kat sini cuma perlu beli bawang dan rempah ratus aje...beras, minyak, asam, garam, kicap semuanya saya dah sediakan...jd kalau ade ape ape yg perlu sy perelokkan ..insyaalah sy tunaikan....dulu rumah sy ni x de lesung tumbuk..tp bila ade mak cik tu mintak sy sediakan...sy tunaikan ....senang katanya...tima kasih mak cik....Keselesaan anda diutamakan....kalu anda dah tidur di sini RM 180 mmg anda kata sangat berbaloiiii....x kan minta kurang dah....