Tuesday, July 15, 2014

PAKEJ GROUP MURAH KE LANGKAWI

PAKEJ GROUP 
PAKEJ 1 - 40 paxs

RM 150 Per Pax ( Normal day )
RM 160 Per Pax ( PH ) 

Pakej termasuk :
* Penginapan di motel  @ Pekan Kuah
* Tiket ferry pergi/balik
* Pengangkutan in/out transfer dari jetty ke Motel ( 2 way )
* Bus - 1 hr island tour di tempat-tempat menarik

* Percuma sebuah kereta utuk kegunaan ketua rombongan

*PAKEJ TIDAK TERMASUK BREAKFAST/LUNCH/DINNER 

PAKEJ 2 - 34 Paxs
RM 133 Per Pax/ RM 142/Pax ( PH)

Pakej termasuk :
* Penginapan @ 2 buah rumah double storey dan 1 buah rumah single storey @Pekan Kuah
* Tiket ferry pergi/balik
* Pengangkutan in/out transfer dari jetty ke Motel ( 2 way )
* Bus - 1 hr island tour di tempat-tempat menarik

 *breakfast 1x, lunch 2x, dinner 2x

PAKEJ 3 - 34 PAXS


RM 131 Per Pax

Pakej termasuk :
* Penginapan @ 3 Buah rumah single storey
* Tiket ferry pergi/balik
* Pengangkutan in/out transfer dari jetty ke Motel ( 2 way )
* Bus - 1 hr island tour di tempat-tempat menarik

 *breakfast 1x, lunch 2x, dinner 2x

PAKEJ 4- 30 paxs ( 3h2m) 

RM 120 Per Pax

Pakej termasuk :
* Penginapan @ 2 Buah rumah berkembar
* Tiket ferry pergi/balik
* Pengangkutan in/out transfer dari jetty ke Motel ( 2 way )
* Bus - 1 hr island tour di tempat-tempat menarik

 *breakfast 1x, lunch 2x, dinner 2x

* Percuma sebuah kereta utuk kegunaan ketua rombongan dan rate mungkin akan bertambah mengikut bilangan orang yg datang



* Utk pakej group seboleh-bolehnya hendaklah dibuat tempahan 3 bulan sebelum datang ke Langkawi.Ini adalah utk memudahkan urusan tempahan tiket, bas dan Penginapan..

Utk tempahan hubungi Shurgawi Ahmad 0194795721

Thursday, July 10, 2014

Assalamualaikum...lama benar rasanya saya tak berblogger ..maaf la sibuk sikit..tp apa pun kini awies  enterprise sudah pun mempunyai 27 buah homestay ,18 buah bilik ( MOTEL) serta 6 challet ...dan insyaallah dlm masa terdekat ni syarikat kami akan menambah lg homestay untuk kemudahan anda semua ...anda boleh membuat pilihan...

Untuk pakej group pun kami boleh uruskan krn ada kawasan yg mempunyai homestay yg berdekatan diantara satu sama lain..

Pakej group termasuk bas, tiket feri dan breakfast, lunch, dinner boleh diuruskan ..tp utk makanan tapau aje la..

selamat berpuasa....




Wednesday, August 28, 2013

TAMBANG FERRY KE LANGKAWI

Feri

Kuala Kedah -Langkawi
Anggaran Perjalanan (1 jam 30 minit)
Dewasa -RM 23.00
Kanak-kanak -RM 17.00

Kuala Perlis - Langkawi
Anggaran Perjalanan (1 jam )
Dewasa - RM 18.00
Kanak-kanak  RM 13.00

Thursday, June 20, 2013

Tempahan awal

Assalamualaikum...
Cuti sekolah utk bulan 11 & 12 makin hampir...so cepat-cepatlah booking sbb skrg dah semakin rancak tempahan masuk..pilihlah yg mana satu ..aweis enterprise mempunyai 11 buah rumah utk di buat pilihan ..rate serendah RM 160-250/night..pendek kata yg paling murah di Langkawi...dgn facilities yg diberi..

Thursday, November 8, 2012

Lokasi Homestay

Asalamualaikum...kini awieshomestay menambah sebuah lg homestay dibawah seliaannya dan menjadikan semuanya 8 buah..
Bg memudahkan anda membuat pilihan , disini sy listkan lokasi Homestay ....

UTK MELIHAT LEBIH DETAIL GAMBAR DALAMAN RUMAH, LOKASI, KEMUDAHAN YG DISEDIAKAN SILA LIHAT DI SEBELAH KANAN BLOG INI>>>HOMESTAY LIST>>>>>>>>>>>>

1.AWIESHOMESTAY-MATA AYER BAYAS-                                           RM180- 200 / NIGHT
Lokasi yg strategik hanya 10 min dr Pekan Kuah & Airport.Terletak di tengah 2 Langkawi....laluan utama Kuah - Padang Matsirat,Fully furnish
    2.SENTOSA HOMESTAY-MATA AYER,JLN TOK SENIK-                   RM 180-200/NIGHT
    Lokasi yg strategic hanya 10 min dr Pekan Kuah & Airport.Terletak di laluan ke Makam Mahsuri

      3.WAN HOMESTAY- JLN KUMPULAN, ULU MELAKA-   RM 160/NIGHT , RM 300( 3H/2M)
      Lokasi 15 min ke Pekan Kuah, Airport ,3 min ke Buffalo park, 2 min ke Kedai makan,kedai runcit

       ( BUDGET HOMESTAY)



      Rumah sebuah 2 Bilik Tidur | 1 Bilik Air | Ruangtamu | Ruang Dapur
      Kemudahan yg disediakan  

      4.DAUD HOMESTAY-KG EWA-                                                                 RM 200/NIGHT
      Lokasi 30 min dr Pekan Kuah & 20 min dr Airport

        5RIMA EMAS HOMESTAY - PEKAN KUAH                                  RM 250/NIGHT
        Lokasi < 5 minit ke Pekan Kuah, Idaman Suri, Restoran,Bank,Kedai 2 bebas cukai


          6. NILAM HOMESTAY - JLN AYER HANGAT                          RM 450( 3h2m)






          7.NIZAM HOMESTAY- JLN MATA AYER                                                    RM 180-200/NIGHT


            8. LAN HOMESTAY- JALAN AYER HANGAT                             RM180-200/NIGHT



              9. WAN HOMESTAY 2

              Lokasi Penginapan 
              25 minit dari Kuah [Ismail Group / Idaman Suri]. 
              15 minit ke Airport, Padang Mat Sirat. 
              20 minit ke Pantai Cenang
              30 minit ke Cable Car
              10 minit ke Pantai Teluk Yu & Pasir hitam
              15 minit ke Telaga Air Hangat 
              5 min ke Buffalo park

              Harga Penginapan
              RM160 / night
              RM 300[3 Hari / 2 Malam]  

              10-TERAAK DIK AH



              UNTUK LEBIH DETAIL MENGENAI DALAMAN SETIAP RUMAH & JADUAL TEMPAHAN DISEBELAH KANAN BLOG INI

              SHURGAWI AHMAD   0194795721
              SUZETA  0124022774 








              11- ADAM HAZIQ HOMESTAY




              1-5 km dari Jetty Kuah & Pekan Kuah
              2-17 km dari Airport
              3-Berhampiran Pasar basah
              4-Berhampiran Kedai makan & mini market
              5-Berhampiran Stesen minyak,masjid dll.

              12-BAYAS HOMESTAY


                 
               KEMUDAHAN

              1- 10-12 min dr jetty & airport
              2- 10 min ke makam Mahsuri dan hanya berjalan kaki ke kilang gamat
              3- Lokasi yg berada ditengah 2 langkawi.Berhampiran kedai runcit,kedai makan, hospital, workshop dan sebagainya....
              4-10 min ke pantai Cenang                                                                                                                                                                                                                          
              13- AWIES HOMESTAY 2
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      LOKASI
              Berdekatan Pantai Cenang                                                      
              Kilang Gamat
              Restoran makanan barat dan kampung
              Lokasi yg strategik ditengah langkawi
              5 min dr airport
              10-12 min dr pekan Kuah dan tempat shopping ( Free Duty )
              < 10 min ke Makam Mahsuri


              RMH 14- ULYA HOMESTAY

                   
                               
              Berdekatan dgn Pekan kuah 10-15min, Galeri Perdana 5min, Kilim Geopark 10 min; Rumah yg selesa...
              Ulya  homestay merupakan salah satu penginapan yg baru dibuka utk tempahan, ianya termasuk salah satu homestay dibawah seliaan AWIESHOMESTAY sebagaimana penginapan yg lain.Ia memberi peluang pada tetamu - tetamu untuk membuat pilihan...

              Pakej rumah + Grandis = RM 430     2h1m
              Pakej rumah + Grandis = RM 860     3h2m

              RMH 15-ZUL HOMESTAY

                 
              Berdekatan dgn Pekan kuah 10-15min, Galeri Perdana 5min, Kilim Geopark 10 min; Rumah yg selesa...

              RMH 16-D'ASIAH HOMESTAY

               
              1-5 km dari Jetty Kuah & Pekan Kuah
              2-17 km dari Airport
              3-Berhampiran Pasar basah
              4-Berhampiran Kedai makan & mini market
              5-Berhampiran Stesen minyak,masjid dll.

              RMH 17-D'REES PERMAI



              15-20 minutes from KUAH Jetty
              5 minutes from Langkawi International Airport
              20-25 minutes from Langkawi Cable Car
              15 minutes to Pantai Cenang
              5 minutes to Makam Mahsuri
              Petrol Station, Laundry and Food Stalls nearby.

              RMH 18-D'REES CHALLET
               

              RMH 19-KAK YAH HOMESTAY

                                                      Lokasi Homestay
              - Berdekatan Masjid
              - Kedai makan
              - Petrol pump
              - Kedai runcit
              - 15-20 min dr Pekan Kuah
              - 20km Dari Airport (25 Min)
              - 22 Km Cable Car,
              - 10 Km Idaman Suri
              - 2-3Km Ke Jeti Geopark Kilim,Galeri Perdana, Air Terjun Durian Perangin,Telaga Air Hangat
              - 3-4Km Pantai Pasir Hitam, Pantai Tanjung Rhu, Kompleks Kraf Teluk Yu

              RMH 20-PAK LONG HOMESTAY

                    
              Berdekatan dgn Pekan kuah 10-15min, Galeri Perdana 5min, Kilim Geopark 10 min; Rumah yg selesa...

              RMH 21-IDAWAN HOMESTAY

              RMH 22-DAMAI HOMESTAY

              63, Taman Mahsuri, 07000 Langkawi, Kedah


              • 50 meter dari Pekan Kuah
              • 5 minit dari Jeti Kuah
              • 5 minit dari Idaman Suri
              • 5 minit berjalan kaki ke Pekan Kuah
              • 5 minit ke Haji Ismail Group
              • berdekatan dengan kedai makan
                                                                                                                                                                                                                       

              Wednesday, November 7, 2012

              Awieshomestay-Layanan mesra menanti anda

              Assalamualaikum....
              Kemmbali berblogger lah kite...alhamdulillah seronok rasanya dapat menolong rakan2 & jg guest yg saya hormati semua...
              utk rakan 2 yg sy tolong mengambil booking , layan lah tetamu anda dgn mesra & cuba lah puaskan hati mereka ..sekadar apa yg patut...kita x akan rugi apa 2 pun....
              Utk guest sy faham perasaan anda jika x dapat mencari penginapan...atas sebab itulah sy sediakan homestay rakan 2 sy yg berbagai konsep & harga...ini semua adalah utk anda membuat piulihan ....

              x mustahil akan ada lg Rumah yg ke 5 bakal menyusul.....tungguuuu

              awieshomestay...
              shurgawi ahmad 0194795721


              Saturday, November 3, 2012

              Sunday, October 28, 2012

              Tempahan tahun 2013

              Assalamualaikum semua......
              Tempahan utk tahun 2013 telah bun dibuka...rancang 2 lah percutian anda agar semuanya berjalan lancar...untuk tahun 2012 ni dah hampir fully book...terima kasih buat semua guest yg sy hormati krn memilih awieshomestay sebagai penginapan anda, insyaALLAH sy akan memberi yg terbaik untuk anda semua...berilah komen anda agar sy dapat memenuhi kehendak dan kepuasan anda semua....
              Hari ini sy berangkat ke Alor Setar & menginap di hotel Seri Malaysia.....bg menemani isteri tercinta menghadiri temuduga DG 41...
              After interview we all plan afternoon back to Langkawi .....

              Friday, October 26, 2012

              Aduhaiiiii

              Aduhai van...kenapa kau x de aircond...mcm mane aku nak ade aircond, aku dah tua, tulang 2 aku dah reput...tp kenapa kau nampak cantik lg....aku pakai awet muda le...dalaman tetap tua..hehehe...


              Sape 2 nak sewa aku no problem..murah 2 aje...sbb x de aircond..klu nak aircond aku x mampu le...br aje repair masukkan aircond tp x sampai 3 hari dah abis sejuknya...mmmmmm....nasib badan .....